Tuesday, April 29, 2008

Special thank to Nurul

Sorry nurul sebab aku xletak nama ko dalam posting sebelum ini. Memang sengaja aku xletak nama ko dalam posting tu sebab aku nak ucapkan terima kasih kat ko secara berasingan, supaya ianya menjadi lebih istimewa(special thank). Aku nak minta maaf la banyak susahkan ko selama ni, memberi bebanan yang xsewajarnya kat ko. Patutnya ko berbangga dengan diri ko sebab ko dah tolong aku dan aku nak minta maaf gak pasal posting blog yang memerli ko tu. Ko kata ko xmarah Cuma terguris sikit, tak tahu lak aku ko nak terguris hati, tapi yelah kan kalau makan cili mesti rasa pedaskan. Pastu yang mana aku dok kacau2 ko tu pun aku harap ko xde simpan dalam hati dengan kata2 lain ko discard je. Another one aku nak bagi sedikit nasihat kat ko. Nurul ko tak lama lagi nak further study kan so aku doakan ko berjaya dalam bidang yang ko ceburi tu. satu lagi aku nak pesan ko kena kuatkan mental, maksud aku bila ada benda yang beremosi ko kena tahan dan dapat hadapi dengan baik. Bila ada problem tu biasalah mesti tension dan moody, so jgn terlalu beremosi dan rasa yang diri ko penuh kekurangan. Anggaplah segala masalah dan tekanan2 tu sebagai proses pembelajaran yang bererti dan memberi satu kenangan. Maybe after habis je program ict ni xdelah lagi aku nak sakat ke kacau ko lagi kan. Oklah nurul good luck. Aku harap xde masalah bahasa dan ko paham ape yang nak aku sampaikan.

Note: bagi mereka yang xmengenali siapa nurul disini aku sertakan sedikit maklumat ringkas pasal nurul. Nurul ni kalau nak di bandingkan dengan aku memang dia jauh lebih baik penguasaan bahasa inggerisnya, so aku plak kebetulan buat report dalam bahasa inggeris so dialah tukang peterjemah. Dalam masa yang sama ada juga aku dok buat benda2 yang nurul ni xsuka(tanya dia betul ke tak). Lepas 2 lak nurul under age lagi(sorry terpaksa cakap because i need to tell the truth) jadi aku nasihatkan lah dia sedikit lebih kurang, mungkin ko dah tahu nurul aku just ingatkan, bukan untuk ko je untuk aku jugak.


Kegagahan seorang wanita bukan kepada
pejal otot badan,tetapi pada kekuatan
perasaan. Perempuan yang
gagah,adalah: -
  1. Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
  2. Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
  3. Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
  4. Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.



8 comments:

KapLa 0tTz said...
This comment has been removed by the author.
KapLa 0tTz said...

walawei...sdey lak aku bace posting ko nie dowh...aku senanye tade r kcik ati sgt...aku lepak je...tak terase pape pon...tak marah langsung pon senanye....tapi da ko dok kaco2 aku en...aku pon saje r wat2 kcik ati...kasi ko cuak sket.... :)

senanye r en...aku xde rase pape pon...xmarah...serius...aku relax jew...aku tau ko neh mmg yg jenis sengal2 sket...suke kaco owg....relax r beb...ko bg aku special thanx nih wat aku terharu ar plak...hehehe...

aku rase ko tade salah pape pon ngn aku...so tak yah mintak2 maaf keyh...no hard feelings!!!!

KapLa 0tTz said...

"Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan"

aiseymen..kire aku nih xcukup "gagah" ar???

hasANah haLim said...

hemo2...
special entry utk nurul je ke?
hehe

rizalmat said...

Untuk Nurul Je kak. Thank to visit my blog

KapLa 0tTz said...
This comment has been removed by the author.
KapLa 0tTz said...

Hehehe... Org kan special... Jgn jeles!!!!

Carrotsusu said...

cam tak caye jerr orang tulis blog ni adalah rizal.. hu hu...