Monday, May 26, 2008

Huh watpe

Balik je dari main badminton singgah kejap mkn kat malim dengan set2 kawan. Pastu sampai umah dalam kul 9 aku pun naik la atas rumah. Memang rumah kosong yang lain semua kuar kot ke pegi main snuker aku xtau la. Pastu on la menatang laptop aku ni. Tetiba baru ingat nak tipon kg, turun bawah ambil hp buka je ade msg adik aku bagi, tanya bila nak balik mak dah tanya mak rindu kat aku. Wah ingatkan aku sorang je rindu kat mak. Pastu tanpa berlengah aku pun topup dan tipon ke rumah. Mula2 tekan la no fon rumah 04416xxxx pastu adik aku angkat. Pastu aku suruh dia panggil kan mak. Mula2 mak bg salam aku jawab salam dan terus Ucapkan selamat hari jadi mak. Pastu mak tanya nape xbalik. Cakap kat mak nak balik ujung bulan 6 ni. mak kata lambat sangat lagi pun balik kejap xde ape yang boleh dibuat. Pastu tanya sihat ke x n tanya mak wat keja ape leni. mak cakap dia motong alahai kesian jugak kat mak sedangkan aku pun kalau motong penat. Herm mak memang rajin lagipon nak sara diri kan. Xpela mak hujung bulan 6 ni kita jumpalah k, pasal kenduri tu sorry bagaitau kat maklong kizan coz memang xsempat nak balik 31hb ni. Herm akhir sekali kami nak Ucapkan ribuan terima kasih kat mak kami yang telah bersusah payah selama ni memberi makan menjadi dan mendidik kami, Mak aku nilah wanita yang paling aku kagumi dan sayangi, wanita lain xlah sangat tambahlah aku skang rasa fobia je nak ade awek huhu bukan sebab ape aku xdelah pandai jaga hati wanita daripada ade awek selalu merajuk je dengan aku baiklah aku jaga je mak aku sorang ini. Herm mak pasal sms yang no warna merah dan panjang tu jgn la risau citer xbetul kot tapi kalau betul pun dapat call dari no tu memang kami x angkat k. so mak jangan risau.
oklah sekianlah mak good luck and miss u my mother....

6 comments:

ijad said...

citer apa tu...

Adillah A Nordin said...

Rizal,

Kalau mak dah rindu, awak mesti balik kampung jumpa mak.. Syurga di bawah tapak kaki ibu..

Adillah A Nordin said...

Rizal,

Kalau mak dah rindu, awak mesti balik kampung jumpa mak.. Syurga di bawah tapak kaki ibu..

rizalmat said...

saya nak balik hujung bulan 6 ni.

ijad said...

salam.. saya sudah link blog awak dalam blog saya..

rizalmat said...

ok ijad terima kasih. sama-samalah berkongsi maklumat di ruang blog ini.